Analni seks da ili ne?

Analni seks je sveprisutan danas. Od porno industrije, preko tekstova u časopisima, pa čak  i u partnerskim odnosima doživljava ekspanziju. Njegova popularizacija se može povezati s tendencijom savremenog čoveka da proba i upražnjava sve što se nekad smatralo tabuom. Prirodno je da osoba koja teži seksulanom oslobađanju želi da istraži sve mogućnosti i nova iskustva, pa samim tim i analni seks.

Kako se Tantra i Kineska tradicija odnose prema ovom činu? Kao prvo, obe smatraju da ni jedan deo ljudskog tela ne možemo smatrati nečistim ili prljavim. Stimulacija anusa prstima ili jezikom, kod oba partnera, potpada pod deo predigre i toplo se preporučuje. Međutim, sama penetracija ( važi za heteroseksualne kao i homoseksualne odnose) se ne preporučuje iz više razloga. Neki od njih su da rasteže i slabi analni sfinkter gde potom otiče velika količina vitalne energije. Takođe remeti balans prirodnog cirkulisanja energetske razmene, prisutnog kod direktne veze između penisa i vagine. Spajanje muškarca i žene analnim seksom se smatra nižom unijom.

Drevni Tantrički tekstovi, prave paralelu između toga koji delovi tela su predviđeni za oba pravca te samim tim zgodni za penetraciju , npr usta primaju hranu( ulazak) ali i puštaju zvuk( izlaženje), vagina prima penis za oplodnju (ulazak) ali kroz nju se rađa beba, izlazi menstrualna krv ( izlaženje), dok anus služi samo za ekstrakciju stolice  ( izlaženje).

Žena može da oseti želju i volju da upražnjava analni seks kao čin potpunog predavanja svom partneru. Neke od njih, zbog fizičke pozicije grlića materice (čijom stimulacijom se takođe doživljava orgazam) blizu analnog zida mogu tokom analne penetracije da osete zadovoljstvo. Muška dominacija i nadmoć u ovom činu,po Tantri nije preporučljiva a takođe ukazuje i na nemogućnost partnera da voli. Svakako , ukoliko se istražuje i isprobava oba partnera treba da budu iskreno za.

Umesto praktikovanja analnog seksa, smatra se da ljubavnici mogu da istraže i nauče mnoštvo tehnika koji im omogućavaju da obostrano postignu seksualno zadovoljstvo.  Za žene je važno da ojačaju svoje vaginalne mišiće, te muškarcu pruže snažno stiskanja penisa, a uporedo i nauče kako da jakim mišićima i probuđenim nervima obezbede sebi sva tri orgazma, klitoralni, vaginalni i cervikalni.

Tekst se ne sme preuzimati bez prethodnog odobrenja autora.
© Gate Of Life 2018