Da li muškarci masturbacijom slepe i lude?

Ako krenemo da čitamo doktorske spise iz 18. veka videćemo da nemali broj lekara preporučuje masturbiranje kao siguran način za uništenje zdravlja. 1760. godine Samuel Auguste -Tissot izdaje L’Onanisme, rad u kojem mušku masturbaciju krivi za gubitak snage, memorije, vida i čitav niz nervnih poremećaja. Takođe je smatrao da onanisanje slabi organe, dovodi do gubljenja apetita i glavobolja. Spermu je nazivao ‘esenicijalno ulje’ i ‘stimulus’.
Sve do 20. veka njegova teorija se na neki način prožima u vaspitanju dece raznim pretnjama da će oslepeti ako se slučajno dovate te sramne rabote.
Od seksulane revolucije šezdestih godina pa do danas , masturbacija se promoviše kao idealan vid upoznavanja svog tela, oslobađanje od stida i ismeva se bilo kakva mogućnost da ovaj čin može dovesti do zdrastvenih problema. Zabrana se vezuje za religiozni fanatizam koji nema veze sa zdravim razumom.
Međutim ako se osvrnemo na drevne spise iz Tao seksualne filozofije, koja datiraju iz 4. veka pre nove ere, pronaćićemo vrlo slična učenja po pitanju masturbacije. Tao kaže da gubitkom sperme muškarac gubi svoju životnu energiju, te da samim tim broj ejakulacija za života treba da bude limitiran. Tačnije, Tao podučava razdvajanju ejakulacije i samog orgazma radi prezerviranja vitalne energije. Neograničenim gubitkom esencijalne tečnosti dolazi do ranog starenja, opadanja kose, propadanja organa, slabljenja vida, sluha i kao što možemo da vidimo svega onog što je i Tissot pisao 22 veka kasnije!
Mnogi sportisti kao npr Muhammad Ali i muzičari kao Louis Armstrong nikada ne bi dozvolili sebi ejakulaciju pred važan meč ili koncert čak i do nekoliko dana unapred jer su znali koliko energije im oduzima. Za razliku od žene koja svoje orgazme prirodno usmerava u sebe, muškarac tu veštinu treba da nauči, radi svoje vitalnosti, da bi postao multi orgazmičan kao i da bi mogao neograničeno dugo da vodi ljubav sa partnerkom.
Sama masturbacija može da bude korisna za učenje ove veštine, ali ako se praktikuje na način da ne dolazi do gubitka semena.

Tekst se ne sme preuzimati bez prethodnog odobrenja autora.
© Gate Of Life 2018