Impotencija-jedno ime više razloga

Impotencija je pojam koji označava seksualnu nemoć muškarca, a vrlo često je propraćena i potpunom seksualnom nezainteresovanšću odnosno niskim libidom. Kako tao sagledava impotenciju?

Osnovna seksualna energija muškarca se čuva u testisima i ona je zapravo životna energija koja održava telo vitalnim. Ako se ona troši prekomerno i ne stigne dovoljno brzo da se obnovi, telo počinje da koristi energiju iz bubrega. Čim telo počne da koristi bubrege kao izvor energije javlja se lenjost, letargija, životna nezainteresovanost, umor. Kada seksualni organi izgube svoju snagu i sva vitalna energija počne da se crpi iz bubrega, prostata nema mogućnost da pokrene vatru odnosno da dovede do erekcije. Kako se troši seksualna energija? Prečestom masturbacijom, povišenom jang ili jin energijom kao i seksualnim odnosima sa partnerkom gde ona ne doživljava fizičke ili energetske orgazme.

Takođe seksualnost je reflekcija naših života. Ako je muškarac nezadovoljan sopstvenim bićem, prostorom u kojem živi, socijalnom pozicijom, poslom koji radi velika je verovatnoća da će se nedostatak pozitivne strasti u svakodnevnici pokazati i u nevoljnosti odnosno nedostatku seksualne želje. I tu se vrtimo u krug jer zapravo protok seksualne energije je usko povezan i izuzetno bitan za celokupno životno zadovoljstvo. Dakle poboljšanjem seksualnog života, odnosno pravilnim korišćenjem seksualne energije kao i negom prostate, penisa i testisa automatski počinjemo da utičemo i na svet oko nas.

Prekomerna upotreba i ovisnost o alkoholu, hrani, opijatima, lekovima, kocki, internetu samo doprinosi disbalansu jin i jang energije pa samim tim može voditi ka impotenciji.

Ponekad je nedostatak seksualne želje pa i prateća impotencija uzrokovana nezainteresovanošću za partnerku, bilo zbog dugotrajne veze koja nije negovana ili neraščišćenih razmirica. Isto tako neslaganje oko osnovnih životnih smernica – npr partnerka silno želi decu a partner ne, on će nesvesno izazvati impotentnost da bi izbegao začeće u nemogućnosti da jasno izrazi šta zapravo ON želi i hoće.

Takođe se neretko dešava da muškarca zapravo privlači isti pol i da ga žena seksualno ne inspiriše  a ovo je jedan od vrlo učestalih razloga za impotenciju, (koja to zapravo nije ) na Balkanu zbog samolaganja i nemogućnosti prihvatanja sebe a delom i zbog socijalnog pritiska da se muškarac uklopi u prihvatljiviji muško-ženski odnos. Ukoliko je nedostatak želje propraćen obaveznom pozom( kada se seks ponekad desi) gde muškarac uvek insistira da penetrira ”otpozadi” bez kontakta očima i spajanja usnama ja bih ovo nazvala prvim crvenim svetlom da je partner zapravo potisnut homoseksualac i da tu leži razlog nevoljnosti i impotencije.

Za kraj, povremeni izostanak erekcije nije razlog za nevođenje ljubavi. Tao neguje takozvani -meki ulaz- gde se penis i vagina spajaju bez obzira da li je penis u eraktivnom stanju ili ne.

Tekst se ne sme preuzimati bez prethodnog odobrenja autora.

© Gate Of Life 2020