Seksualne Igračke kroz istoriju

Najstariji pronađen izvajan falus ima preko 28000 godina i izrađen je od kvarca. Takođe su kroz istoriju pronalažene imitiacije falusa napravljene od drveta, kamena, kože pa čak i kamiljeg izmeta.

Reč dildo, datira iz 1400. godine, nastala je od latinske reči -dilatare- što znači   -širom otvoriti- i iz italijanske reči za užitak -diletto-.

U Staroj Grčkoj, trgovci iz Mileta su pravili i prodavali hleb u obliku falusa koji se zvao -Olisbos-, a služio je ženama za penetraciju dok su muževi bili odsutni. Grci su  potom eksperimentisali sa pokrivanjem kožom ili životinjskim crevima da bi ih učinili prijatnijim za korišćenje. Zapisi spominju da su Egipćani koristili banane i kamilji izmet potopljen u smolu kao dildo, a jedan od zapisa spominje Kleopatru koja je navodno prva izmislila vibrirajući dildo i to tako što su joj sluge punile tikvu izduženog oblika sa pčelama.

Skulpture u obliku falusa nisu samo korištene za seksualno zadovoljstvo, već su služile i protiv uroka u raznim kulturama. Važilo je verovanje da skulpture seksualnih organa nose izuzetnu moć i da mogu da oteraju zle duhe. Pagani su čak smatrali da je ženski orgazam dar bogovima.

Bronzana amajlija Priapusa, boga plodnosti je uvek rađena sa prikazom erekcije i izrazito velikim penisom i služila je za zaštitu bašti i useva i bolji prinos.

U drevnoj Kini pored pomagala za žene, takođe su korištena i pomagala za mužkarace, nešto poput  kaveza za stimulaciju, a plemstvo je nosilo prstenove oko penisa, izrađene od žada, slonovače ili trepavica koze, jer su smatrali da im pospešuje plodnost.

Seksualna pomagala su prisutna i u doba renesanse u Italiji i najčešće su pravljena od kože i korištena uz maslinovo ulje kao lubrikant. Članovi visokog društva su čak izlagali svoje igračke izrađene od zlata, srebra i slonovače kao znak prestiža. Neka su bila vrlo inovativna i imala rupu na vrhu falusa za izbacivanje tečnosti kao simulacija ejakulacije.

Mnogo kasnije u 18. veku u Francuskoj prvi vibrator nazvan Tremoussoir je napravljen od strane doktora. U 19. veku Amerikanac George Taylor pravi vibrator na paru nazvan Manipulator, a kasnije u istom veku nastaje i prvi elektromehanički vibrator. Svrha mu nije bila da služi kao seksualno pomagalo već da pomogne u lečenju žena od histerije !

Prvi gumeni dildoi nastaju takođe u 19. veku i tada nisu nazivane seksualnim već bračnim pomagalima.

Početkom 20. veka posebno zanimljive igrčake nam dolaze iz Japana koje uključuju ne samo falusni oblik, već i razne kuglice, kao i prstenove i trakice za penis.

Tržište 21. veka je preplavljeno seksualnim igračkama. Ono što nas Tao podseća je da bilo koje pomagalo koje koristimo ne treba da radi na baterije , jer svojom snažnom vibracijom vrši prejaku stimulaciju na osetljive seksualne organe. Dildoi izrađeni od plemenitih metala i kristala se primetno vraćaju jer su energetski mnogo prihvatljiviji ljudskom telu.

Tekst se ne sme preuzimati bez prethodnog odobrenja autora.
© Gate Of Life 2019