On-line upoznavanje i kako Tao može da pomogne?

Iako su poslednjih godina prisutne razne aplikacije za virtuelno upoznavanje, koreni ovog vida spajanja sežu još u devedesete godine prošlog veka. Upoznavanje se tada odvijalao preko raznih sajtova koji nisu nužno bili napravljeni u tu svrhu, ali su imali opciju čatovanja.

Ono što ovakvom vidu upoznavanja nedostaje, a to je prepoznavanje na osnovu mirisa i energetske vibracije. Uzmimo na primer da se u jednoj prostoriji (Klub, stan, autobus,itd.) nalazi određeni broj žena i muškaraca. Neminovno će se desiti da vas baš određena osoba privuče, jer u tom trenutku aktiviraju se receptori u telu zaduženi da na osnovnom primalnom nivou prepoznaju seksualno kompatibilnu osobu. To se dešava bez i jedne razmenjene reči i bilo kakvog dodatnog znanja o osobi koja vas je zainteresovala. Tek nakon što se taj nivo privlačnosti desio i pogledi spojili, kreće dalje upoznavanje. Tu dolaze na red veštine komunikacije, odnosno sposobnost uzajamnog osvajanja, kao i dalje prepoznavanje po mirisu, dodiru, finim crtama lica i sl.

Ovo je i dalje najidealniji način da upoznate i osvojite osobu i toplo vas bodrim da ovaj pristup praktikujete što češće.

Međutim, kako sam svesna da je on line partnersko upoznavanje sve prisutnije i da ga koristi veliki broj ljudi, podelila bih sa vama nekoliko ideja kako možemo da primenimo drevne Tao veštine prepoznavanja na virtuelni svet.

Prvo i osnovno pravilo Tao seksualnosti je da je praćenje unutrašnja intuicije vrlo važno. Odnosno slušanje onog glasa koja vam se javi u prve tri sekunde, sve nakon toga um kreće da racionalizuje. Tu pojačavamo mogućnost da nam baš ta osoba pasuje. Takođe, ako imate sposobnost da neke stvari ‘vidite’ pre nego što se dese ili vam se ‘jave’ tokom meditacije ili snova ispoštujte ih na javi. Npr, sanjali ste nekog ko ima bradu, vozi motor ili neku devojku duge crvene kose ili sa mladežom na obrazu. I onda se na Tinderu pojavi baš takva osoba, koja vas možda ne bi privukla, ali ispoštujte poruku koja jasno kaže da ta osoba ima neko mesto u vašem životu.

Potom obratite pažnju na pogled osobe na slici. Možda jeste isprazna fraza, ali oči zaista jesu ogledalo duše. U njima se vidi koliko je osoba zadovoljna, ispunjena, iskrena, ili pak tužna i nezadovoljna. Onaj ko nije sam sa sobom dobro ne može da bude dobar ni u paru. Potom stav i položaj tela koji razotkriva stidljivost, otvorenost, isfrustriranost.

Tek onda na red dolaze ostale stvari, ko šta radi, obrazovanje, interesovanja, godište i sl.

On-line upoznavanje je uvelo još jednu dodatnu komponentu a to je da ne postoje posledice bilo kojih postupaka, u smislu da kako god da nekome pristupite dovoljno je da vas neko blokira i da nestanete iz njihovog sveta. A vas lično odbijanje ne pogodi na isti način niti vas dodatno motiviše na veći trud.

Poređenja radi u realnom svetu to bi izgledalo ovako: Miloš primeti Anu na žurci , razmenjuju poglede pola večeri. on smogne snage da joj priđe i započne razgovor sa nekom rečenicom koju je smišljao satima. Razmene telefone tu noć, Miloš zove sutra, Ana ga odbija prvi put, iz samo njoj znanog razloga ( ne postoji opcija blokiranja u realnom svetu, osim možda u Black Mirror seriji 😉 ). Međutim Miloš je uporan, smišlja načine kako dopreti do nje, saznaje šta voli, kupuje karte za film, nije napadan ali jeste uporan. Jer Miloš zna da je Ana posebna, osetio je to. Ne odustaje na prvo Anino ne. Ne zato što je ne poštuje, nego što ume da jasno oseti zašto ga je baš ona privukla i spreman je da da sve od sebe, u granicama pristojnosti, da to i dobije.

U eri Tindera to izgleda ovako: Miloš: Hoćeš na kafu sutra ujutru? Ana: NE. Miloš: OK. Unmatch. NI Ana ni Miloš se u ovoj opciji nisu uznemirili zbog odbijanja, a samim tim ni dodatno potrudili.

Poenta gore napisanog je da način osvajanja mora da postoji i da su isti aršini i dalje aktuelni. Odnosno, koliko god su žene samostalne i dalje vole izrazito yang muškarca koji preuzima inicijativu i koji im daje do znanja da su baš one posebne i zarad nečega njemu bitne.

Naravno, ne treba zaboraviti, da osobe koje treba da budu deo našeg života one će do nas doći na koji god način.

I za kraj još jedan savet pre ulaska u seksualne odnose: bilo da ste nekog upoznali on-line ili u realnom svetu, probajte da se uvek zapitate: Da li bih ja volela da budem ta osoba ?

Tekst se ne sme preuzimati bez prethodnog odobrenja autora.
© Gate Of Life 2019