Erotičnost poljupca

Poljubac može da izrazi više emocija od nežnosti, blagosti pa sve do erotičnosti i strasti.  Drevni Tao spisi nas uče važnost dubokog erotičnog poljupca i po redu važnosti ga stavljaju odmah iza seksualnog čina. U zemljama Dalekog istoka, poljubac se i dan danas smatra vrlo intimnim i važnim delom vođenja ljubavi, i vrlo retko se može desiti u javnosti.

Kad par razmenjuje poljupce, njihovi duše dolaze u harmoniju, i sve barijere među njima nestaju.

Poljubac je vrlo bitan deo predigre i blizak je samoj uniji penisa i vagine. Tantra nas uči da usta simbolizuju i penis( jezik) i vaginu (usta i usne). Erotično ljubljenje nam pruža mogućnost da istražimo ženske i muške polaritete u nama. Aktivna i pasivna uloga se u toku ljubljenja razmenjuju, dok jezici naizmenično prodiru u usta. Ljubljenje takođe uvodi u sam ritam kojim će penis ulaziti u vaginu.

Kama Sutra takođe navodi delove tela koji su posebno pogodni za ljubljenje: čelo, oči, obrazi, vrat, grudi, usne, usta, potom butine, ruke, stomak i yoni-lingam.

Poljubac sa svesnom namerom pruža energetsku zaštitu i stimuliše intuitivne centre kod partnera. Prelazeći usnama, preko određenih tački, ustaljenim redosledom može se čak probuditi spiritualno telo.

Ljubljenje takođe omogučuje razmenu vitalne supstance. Tokom vođenja ljubavi, telo proizvodi razne tečnosti, koje pri razmeni napajaju oba partnera i pružaju vitalnost. Pljuvačka je posebno efektna u harmonizaciji Jin i Jang polariteta kod ljubavnika.

Tao spisi nas uče da žena treba da postavi jezik na gornje nepce pri orgazmu i da nakon toga ponudi svom partneru sakupljenu slatkastu tečnost da je nežno s ljubavlju isisa.

Obratite pažnju da prilikom ljubljenja opustite lice i vilicu , dovoljno vremena posvetite ovoj veštini , ne zanemarite ni jedan deo tela, ali i da istovremeno mapirate telo partnera i obratite posebnu pažnju na njegove jedinstvene erogene zone.

Tekst se ne sme preuzimati bez prethodnog odobrenja autora.
© Gate Of Life 2019